Skip to Content

معاون دادگستری استان یزد خبر داد

142 کشته در حوادث رانندگی امسال یزد


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: در 6 ماه امسال بر اثر تصادفات و حوادث ترافیکی در این استان 142 نفر کشته و سه هزار و 427 نفر مجروح شدند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: در 6 ماه امسال بر اثر تصادفات و حوادث ترافیکی در این استان 142 نفر کشته و سه هزار و 427 نفر مجروح شدند.

به گزارش روابط عمومی این دادگستری که روز پنجشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفته، سید 'علی اصغر رفاهی' در همایش قانون رانندگی و قانون گریزی در دانشگاه یزد افزود: نرخ سوانح جاده ای در ایران 20 برابر میانگین جهان است و این امر لزوم دقت در این مسئله را روشن می سازد.

وی اظهار کرد: در ایران در هر 19 دقیقه یک نفر در جاده های کشور کشته می شود و در هر دو دقیقه خبر مصدومیت جدی و حتی معلولیت مادام العمر یک نفر بر اثر حوادث جاده ای به اعضای خانواده اش می رسد.

این مسوول افزود: مرگ و میرهای ناشی از سوانح رانندگی سالانه 6 میلیارد دلار هزینه بر اقتصاد ایران تحمیل می کند که معادل بیش از پنج درصد تولید ناخالص ملی کشور است.

رفاهی با اشاره به اینکه تغییر در فرهنگ ترافیک مستلزم فرهنگ سازی است، خاطرنشان کرد: تصادفات به صورت یک معضل اجتماعی در سطح جهان مطرح است که هزینه های اقتصادی سنگینی نیز به کشور ها وارد می سازند.

وی یاد آور شد: در برنامه پنجم توسعه سالانه باید 10 درصد از حوادث جاده ای کاسته شود که متأسفانه این امر نیز تا کنون بطور کامل محقق نشده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری یزد گفت: قوانین کافی در رابطه با رانندگی در کشور وجود دارد و اینکه مشکلات کشور در زمینه تصادفات در حال حاضر به این حد رسیده است بدلیل بی توجهی به قوانین و مقررات موجود در این زمینه است.

رفاهی اظهار داشت: در تصادفات منجر به فوت هم جنبه خصوصی جرم و تعیین دیه مدنظر قرار می گیرد و هم جنبه عمومی که شش ماه تا سه سال حبس می باشد لحاظ می شود و حتی اگر افرادی مبادرت به حرکات غیر متعارف در رانندگی بنمایند به جرم اخلال در نظم عمومی به حبس و شلاق تعزیری محکوم خواهند شد.

وی تأکید کرد: حلقه مفقوده در اصلاح فرهنگ ترافیک در کشور عدم توجه به پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی است که باید با سیاست جنائی مشارکتی هم آحاد جامعه را در زمینه اصلاح این فرهنگ درگیر این مسئله کرد.

معاون اجتماعی دادگستری یزد خاطر نشان کرد : اکنون در کشور تصادفات علت شناسی شده و تمامی راهکارهای پیشگیری نیز تدوین و احصا شده است اما عدم اجرای کامل و نبود مشارکت عمومی در این زمینه این وضعیت ترافیکی و آمار بالای تصادفات با این وضعیت اسفناک به جای خود باقی مانده است.

وی اضافه کرد: حل مسائل مرتبط با ترافیک و حوادث ناشی از آن که تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی را پی دارد نیازمند دقت در مباحث اعتقادی و ارتقای نگرش های مذهبی و اصلاح بینش افراد نسبت به خود، خدا و دیگران و توجه به حق الناس است که می توان عدم توجه و رعایت مقررات رانندگی را با روحیه مذهبی آحاد جامعه اصلاح کرد. 

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.