Skip to Content


«مرکاوا» ناموس بی‌آبروی ارتش اسراییل


يكي از متخصصين و كارشناسان مسائل نظامي در رژيم اسرائيل: مركاوا بچه ماست و ما نبايد اقدام به كشتن بچه خود كنيم ... قدرت تخریب مرکاوا بسیارعالی است، گلوله زنی های پی در پی و الکترونیکی که وصل به ماهواره نیز هست و می تواند در صورت جنگ در مناطق کوهی و تپه ای سمت دوم کوهستان را دقیق بررسی کرده و به صورت توپ خانه ای آن قسمت ها را هدف قرار دهد.

نبردهای زمینی در همه جهان از فاکتورها و تجهیزات مشخصی برخوردار است که یکی از این مولفه‌ها، در اختیار داشتن تانکها و زره پوش‌های قوی و کارآمد در برابر دشمن است و اسرائیل نیز در این حوزه سرمایه گذاری فراوانی داشته است.

نمادی که دیگر شاخص نیست

«مرکاوا»؛ ناموس ارتش اسرائیل است که به عنوان یکی از مهمترین نمادهای جنگی این دولت جعلی شناخته می‌شد.

ارتش عبري از ابتداي تاسيس رژيم صهيونيستي، هميشه در پي آن بود تا بتواند به نوعي خودكفايي در توليد جنگ‌افزار برسد و در اين راه موفقيت‌هاي بسياري هم به دست آورده كه بيشتر آنها به تكيه بر جاسوسي از صنايع نظامي‌غرب و آمريكا بوده است. 

يكي از طرح‌هايي كه ارتش اسرائيل بسيار روي آن مانور مي‌داد و از آن به عنوان «دژ آهنين» ياد مي‌كرد، تانك ميركاوا بود كه از ابتداي طراحي خود پس از جنگ رمضان ۱۹۷۳ تا جنگ ۳۳ روزه ۴ مدل مختلف آن ساخته شد كه آخرين آن ميركاوا ۴ بود.
 


تانک مرکاوا


ارتش اسرائيل براي اين تانك تبليغات زيادي انجام داد و قرار بود كه تعداد بسياري از آنها را هم به كشورهاي مختلف بفروشد اما اين طرح با جنگ ۳۳ روزه عملا‌ به بوته فراموشي سپرده شد.

در اين جنگ بنابر برخي از آمارهاي موجود ۹۵ تانك اسرائيلي هدف قرار گرفت كه ۶۵ عدد آن از نوع ميركاوا ۴ بود. گروهي از اين تانك‌ها در واپسين روزهاي نبرد در «بنت جبيل» و «تپه مسعود» شكار موشك‌هاي بسيار دقيق و قدرتمند «كورنت» شدند تا به اين ترتيب افسانه‌ مركاوا به پايان برسد و كشورهاي خريدار نيز از خريد آن صرف‌نظر كنند.

شبكه الجزيره انگليسي در گزارشی با اشاره به اينكه امروزه بحث هاي جدي درباره ادامه كار يا عدم ادامه پروژه توليد تانكهاي مركاوا وجود دارد، يادآور شده كه اين پروژه از اوايل دهه ۱۹۷۰ آغاز و هزينه هاي هنگفتي با كمك آمريكا براي آن صرف شده است.
 


تانکهای مرکاوا آماده حمله می شوند


الجزيره همچنين تاكيد كرد كه مركاوا ديگر توان تامين امنيت براي اسرائيلي ها را ندارد.

بر اساس گزارش اين شبكه، مهمترين ويژگي تانك مركاوا طراحي بسيار پيشرفته آن با استفاده از آلياژي مخفي است، كه تصور مي شد مانع انهدام تانك به وسيله هرگونه موشك ضد تانك و آر‌.پي. ‌جي ‌شود، اما در تهاجم سال ۲۰۰۶ اسرائيل به لبنان، حزب‌الله لبنان توانست با كمك موشك‌هاي ضد تانك، به ده ها تانك مركاوا آسيب برساند كه در نتيجه باعث كشته شدن ده ها نظامي صهيونيست و زخمي شدن صدها تن ديگر شد كه اين رويداد ترديدهاي بسياري در مورد توان اين تانك را برانگيخت و به خوبي نقاط ضعف اين وسيله براي حفظ سرنشينان خود و همچنين عدم توانايي آن براي درگيري هاي مختلف روشن شد. در پي روشن شدن اين مسئله بحث هاي زيادي در داخل اسرائيل در خصوص ادامه توليد و يا عدم توليد آن در بين كارشناسان و تحليلگران نظامي بروز كرد.

«ريوون پداتزور» تحليلگر موسسه نتانيا در خصوص ناكارآمدي اين تانكها اظهار داشته است: تانكها براي استفاده عليه انسان ها و همچنين عليه گروههاي چريكي كه در بوته زارها كمين كرده و منتظر هستند ساخته نشده اند، اگر شما مي خواهيد از تانك استفاده كنيد بايد آن را براي مقابله با تانكها مورد استفاده قرار دهيد و اين تنها شيوه براي موفقيت به شمار مي رود.

الجزيره نیز در گزارش دیگری می گوید: حاميان ادامه پروژه مركاوا به اين دليل از توليد آن حمايت مي كنند كه خواهان وابستگي اسرائيل در توليد تانك به هيچ كشوري حتي نزديك ترين متحد خود يعني آمريكا نيستند. اين حاميان بر اين باورند كه مركاوا اساسي ترين و جوهري ترين بخش توپخانه اسرائيل باقي مي ماند.
 


تانک مرکاوا در صحنه نبرد


«اوري ميلشتاين» کارشناس اسرائيلي در اين باره اشاره كرده است: آمريكا پيشنهاد داد تا به ما تانك آبراهام بفروشد، اما وزارت دفاع اسرائيل اين پيشنهاد را رد كرد و تصميم گرفت تا به جاي آن سرمايه گذاري در مركاوا را ادامه دهد.

يكي از متخصصين و كارشناسان مسائل نظامي در رژيم اسرائيل نيز در باره ادامه روند توليد اين تانك اظهار داشت: مركاوا بچه ماست و ما نبايد اقدام به كشتن بچه خود كنيم.

اين شبكه در ادامه گزارش خود اشاره مي كند كه مركاوا تبديل به نماد رژيم اسرائيل شده است و صحبت درباره آينده آن، به شكل اساسي مشكلاتي را در جامعه سياسي اسرائيلي بوجود مي آورد.
اين گزارش در پايان با اشاره به اينكه اسرائيل نياز دارد تا با استفاده از مركاوا امنيت خود را تامين كند اما عنوان مي كند كه اين وسيله از تامين امنيت اين رژيم عاجز شده است.

البته تانک مرکاوا قابلیت های فوق الاده ای دارد، طراحی عالی، سرعت زیاد، راحتی راننده، قدرت ضربه زنی بالا، دولایه ای بودن، دارا بودن یک جداره ضد هسته ای، گلوله گذاری اتوماتیک وبرقی، ناکارآمد بودن بسیاری از راکت ها درمقابل حرکت مرکاوا، دودزایی برای پنهان ماندن ازضربات جنگنده ها، سیستم بدنه تمام شنی، دوربین هایی باقدرت عدسی ۳۶۰ درجه و... برخی ویژگی های ادعایی برای این نماد ارتش صهیونیستی است.

طراحی بدنه خاص این تانک طوری است که سرجنگی راکت روی آن سرخورده می شود ومنفجر نمی شود و درنتیجه ضربه زدن به این تانک ها نسبت به آبرامز، T۹۰،T۸۴ که جزو برترین تانک های جهان هستند، خیلی سخت تراست وباید سیستم حجم آتش فوق العاده ای این تانک رامورد هدف قراردهد.

مرکاوا۴ دارای جداره‌ای بسیار قوی درمقابل راکت ها وترکش های موشک هاست، ضربان حرکتی وسرعت مرکاوا بی همتاست. راننده به راحتی می تواند محیط خود را اداره کند و نترسد ازاین که شاید فردی ازدشمن به تانک اونزدیک شده و او آن فردرانمی بیند، تا توسط مین چسبان ضربه ای وارد آن گردد، یا اینکه در صورت باز بودن ورودی روی تانک نارنجکی درون ان انداخته گردد.

قدرت تخریب مرکاوا بسیارعالی است، گلوله زنی های پی در پی و الکترونیکی که وصل به ماهواره نیز هست و می تواند در صورت جنگ در مناطق کوهی و تپه ای سمت دوم کوهستان را دقیق بررسی کرده و به صورت توپ خانه ای آن قسمت ها را هدف قرار دهد.

تخریب مواضع حفره‌ای، مواضع سنگری، مواضع نامنظم، تخریب زره‌ها، تخریب منازل مسکونی، مبارزه با نفرات مهاجم یا مدافع، انجام عملیات ضربتی-سرعتی، استقرار سریع و مداوم در منطقه اشغال شده و مقابله با بالگردها و... ازاستعدادهای عالی این تانک اعلام شده است.

«مرکاوا» درعرصه های مختلف حضور تعیین کننده ای را ایفا کرد که یکی از آنها جنگ اعراب با رژیم صهیونیستی بود . ارتش های عربی برای پیروزی در جنگ باید یک مرحله بسیار مشکل به نام گذر از مرکاوا راباید پشت سر می‌گذاشتند.

جنگ ۳۳روزه ورق را برمی‌گرداند

وقتی در تابستان داغ ۲۰۰۶ موشک‌های حزب‌الله درجنگ ۳۳روزه شهرهای صهیونیستی را زیر برد آتش خود قرار گرفت، چراغ مخزن پارک تانک مرکاوا روشن شد و با شکست‌هایی که در جنوب لبنان توسط نیروهای چریکی حزب الله به نیروهای اسرائیل واردشد، استارت حرکت این تانک خورده شد.

همه کارشناسان نظامی این تانک را خاتم جنگ معرفی کردند و کار را تمام شده دانستند اما حزب الله برنامه دقیقی برای جنگ زمینی داشت.
 


تانک مرکاوا در نبرد با حزب الله لبنان


حزب الله بهترین راه را برای مواجه باتانک مرکاوا مواجه های مستقیم انتخاب کرد که باسلاح هایی که دارد این تانک را منفجر یا ناکارامد کند.

موشک های کورنت و تسلیحات ضدزرهی (که امروز نمونه های به مراتب بهتر آن در ایران اسلامی تحت عنوان موشک های طوفان، توسن و دهلاویه ساخته می‌شود)، بهترین تهدید برای این تانک ها شدند و این موشک ها طی چند روز تبدیل به مرگبارترین سلاحی گردیدند که ناموس ارتش عبری را هدف قرار گرفته بود.
 


انهدام تانک مرکاوا در جنگ ۳۳ روزه


تانک های مرکاوا با اقتدار هرچه تمام تر وارد خاک جنوبی لبنان شدند اما هیچگاه نتوانستند از مناطقی مانند «بنت جبیل» و «وادی الحجیر» بیرون بروند.

حزب الله لبنان اگرچه از لحاظ تجهیزاتی، پیشرفته تر از مقاومت فلسطین است اما رزمندگان فلسطینی نیز در کارنامه خود انهدام تانک مرکاوا را ثبت کردند و شاید اصلا اولین انهدام تانک مرکاوا توسط چریکهای فلسطینی بود که هرچند در ابتدای کار ارتش اسراییل برای سرپوش گذاشتن بر روی این بی آبرویی، راه را در انکار این خبر دید اما انتشار فیلم این عملیات راهی برای انکار نمی‌گذاشت.

در روزهای اخیر نیز رزمندگان مقاومت اسلامی در فلسطین با انجام چند عملیات مختلف توانستند یک نمونه دیگر از تانکهای مرکاوا را در نزدیکی نقطه نظامی زیکیم در شمال نوار غزه منهدم کنند که فیلم آن نیز در رسانه ها مختلف خبری پخش شد.

حالا بار دیگر نتانیاهو دستبه یک قمار بزرگ زده است. جنگ زمینی آغاز شده و نیروهای مقاومت که هر بار سورپرایز جدیدی برای صهیونیستها دارند، منتظرند تا تانک های مرکاوا وارد معرکه شوند. باید صبر کرد و دید...

منبع: جهان

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.