Skip to Content

سرپرست تیم اجرایی طرح ملی پارسی جو خبر داد

افتتاح رسمی اولین موتور جستجوگر بومی در اواخر تیرماه امسال در یزد


سرپرست تیم اجرایی طرح ملی پارسی جو از افتتاح رسمی این موتور جستجوگر بومی در اواخر تیرماه سال جاری در تهران خبر داد.

به گزارش میبد خبر، دکتر علی محمد زارع عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد گفت: پارسی جو موتور جستجوی بومی مستقل است که فاز مطالعاتی آن در زمینه موتورهای جستجو در سال ۱۳۸۰ شروع شده است. همچنین فاز تحقیقاتی پروژه در شهریور ۱۳۸۷ شروع و طراحی و پیاده سازی پارسی‌جو در مهر ۱۳۸۸ آغاز شد و نسخه ۱ در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ با پوشش یك میلیون صفحه روی وب قرار گرفت. هم اكنون نسخه ۴ پارسی‌جو با پوشش پانصد ميليون صفحه روی وب قرار دارد  و این موتور جستجوگر ملی که تاکنون مراحل مختلفی را برای توسعه خود پشت سر گذاشته، قرار است با تلاش های پی گیر تیم اجرایی و حمایت های ویژه ای که برای تکمیل آن انجام گرفته است، تیرماه امسال به طور رسمی افتتاح شود. 

 

وی در مورد آخرین وضعیت فعالیت موتورهای جستجوی بومی در کشور گفت: در حال حاضر مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین با توجه به مخاطبان میلیونی، مشکل تعداد سرورها برطرف شده است و نسخه جدید موتور جستجوی بومی "پارسی جو" افتتاح رسمی خواهد شد.

 

دکتر زارع هدف از این طرح را داشتن يك موتور جستجوي فارسي با كيفيت عالي و ارایه خدمات محلی به کاربران ایرانی و تمرکز و پارسی جو بر روی صفحات وب فارسی در کل فضای وب عنوان کرد و افزود: ما به دنبال ارایه خدمات بومی و محلی در راستای استفاده راحت، بهینه، موثر و کارا از فضای وب برای بهبود کیفیت زندگی هستیم.

 

وی با بیان اینکه این موتور جستجوگر اولین موتور جستجوگر بومی است، گفت: پارسی جو دارای سرویس های متعددی بر اساس بخش بندی های دموگرافیک (جمعیت شناختی) کاربران در نقشه راه پارسی جو مانند ایمیل، ویدیو، آوا، خبرهای برگزیده، سرویس های خرید و فروش و همچنین آب و هوا، بازار، اوقات شرعی، سیما و سرویس مشاغل است که چندین سال روی آنها کار شده است.

 

دکتر زارع افزود: مزیت  نسبی که لوکال ها دارند این است که دقیقا از سرویس های بومی جتسجو می کنند به طور مثال سرویس آوا که در موتورهای جستجوگر دیگر مانند گوگل وجود ندارد در پارسی جو بسیار می تواند مورد استفاده کاربران قرار گیرد.وی افزود: مزیت موتور جستجوگر بومی نسبت به گوگل این است که همه خدماتی که داخل کشور می تواند وجود داشته باشد کل اطلاعات آن را به صورت همگرا در اختیار کاربران قرار می دهد.

 

دکتر زارع در خصوص سرویس اخبار موتور جستجوگر پارسی جو با بیان اینکه بهترین اپلیکیشن های خبری کشور در این موتور جستوگر وجود دارد، گفت: از سایت های برتر خبری کشور اطلاعات استخراج می شود  و خبرهای برگزیده در اختیار کاربران قرار می گیرد.

 

وی افتتاح رسمی این موتور جستجوگر را یک تبلیغ برای استفاده عموم مردم ذکر کرد و افزود: تاکنون به دلیل محدودیت های سخت افزاری و نرم افزاری که وجود داشته استراتژی ما این بوده است که تبلیغات نداشته باشیم و درحال حاضر باتوجه به اینکه تبلیغات خاصی در خصوص پارسی جو نداشته ایم ۵۰ هزار کاربر داریم.

انتهای پیام/ع

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.