Skip to Content

هشدار سرپرست شبکه بهداشت میبد؛

افزودنیهای نان، سلامت مردم را بخطر می اندازد


سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد در همایش آرد و نان، با اشاره به مضرات افزودنیهای غیرمجازبه نان افزود: افزودنیهای نان، سلامت مردم را بخطر می اندازد


به گزارش میبد خبر به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان میبد، همایش آرد و نان با محوریت سلامت، کیفیت، رقابت با حضور نانواهای پیشکسوت، نانواهای برتر در زمینه کیفیت و بهداشت و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات فرمانداری میبد برگزار شد.
در این همایش که با حضور مدیرکل تعزیرات استان، مدیرکل غله استان، معاونت بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان، فرمانده سپاه و نیروی انتظامی میبد، فرماندار میبد، رییس اداره بازرگانی اردکان، بسیج اصناف، سرپرست مرکز بهداشت و دیگر مسئولین شهرستانی برگزار شد، ابتدا فلاح فرماندار میبد و رحیمی معاون بازرگانی استان و همچنین حجت الاسلام و المسلمین حسنی امام جمعه موقت میبد به ایراد سخنرانی پرداختند سپس دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت میبد طی سخنرانی خود نکات بهداشتی لازم را در زمینه پخت نان بیان کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد با اشاره به مضرات افزودنیهای غیرمجازبه نان افزود: افزودنیهای نان، سلامت مردم را بخطر می اندازد برای مثال وقتی از جوش شیرین برای تسریع در فرایند تخمیر نان استفاده می شود، در بدن ما این ماده سبب بهم خوردن تعادل محیط اسیدی دستگاه گوارش می شود و همچنین با اختلال در جذب کلسیم و آهن باعث کم خونی و پوکی استخوان می شود. ماندگاری و کیفیت پایین نان نیز از مضرات مصرف جوش شیرین می باشد.
دکتر سهیلی در ادامه ضمن تاکید بر عدم استفاده بیش از حد نمک در فرایند پخت نان افزود: هم اکنون بطور طبیعی جامعه ما چندین برابر مقدار استاندارد تعریف شده در سازمانهای جهانی نمک مصرف می کند و اگر نمک بیش از حد به نانها اضافه شود سلامت مردم را بخطر خواهد انداخت. همچنین متاسفانه برخی از نانواها از سنگ نمک استفاده می کنند که ترکیبات گچ و فلزات سنگینی چون جیوه آرسنیک و دیگر مواد که برای بدن بسیار مضر می باشد داخل سنگهای نمک دیده می شود. بنابراین توصیه ما در استفاده از نمک تصفیه شده و در مرحله بهتر از آن، نمک تصفیه شده یددار است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد با تشریح مضرات ماده سمی بلانکیت اظهار داشت: خوشبختانه موردی تاکنون در استفاده از بلانکیت در نانواهای میبد مشاهده نشده است. اما بهتر است مضرات آن را بدانیم تا افراد سودجویی که بدنبال منافع شخصی خود هستند نتوانند سلامت مردم را بخطر بیاندازند. بلانکیت باعث می شود علاوه بر اینکه پرزهای دستگاه گوارش ما را از بین برود، آنتی اکسیدانهای(مواد مفید ضد سرطانی) طبیعی بدن را نیز ازبین می برد. همچنین بلانکیت باعث برهم زدن تنظیم انسولین بدن و ایجاد دیابت نیز می شود.
دکتر سهیلی درپایان با ارائه ی آماری از وضعیت بهداشت نان، بیان داشت: شما نانواها نقش اساسی در تامین سلامت جامعه دارید. در شش ماهه اول 1393 از 249 مورد نمونه برداری 11 مورد جوش شیرین و 13 مورد نمک اضافی مشاهده شده است و در شش ماهه اول سال 1394 از 229 مورد نمونه برداری 14 مورد مصرف جوش شیرین وجود داشته است که به آنها تذکر داده شده است.

 

 

 

 




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


علی زارع
با سلام به اقایان مهندسین کار اشنا و کاردان
مناز شما اقایان که به فکر سلامت مردمید و دایه مهربانتر از مادر شده اید چندتا سوال دارم
اینکه اونقدر که دنبال نان و کیفیت نان هستید یک در هزارش به الودگی اب میبد فکر کردید حالا اب میگی خشکسالیه چاره ای نیست هر کوفتی باشه مردم تحمل کردن و شما هم نه علم بیشتری نسبت به این خطرناکترین و اصلی ترین مشکل مردم نه تجهیزات کاقی.
یه درصد به الودگی هوایی که تنفسش اجباری ترین اصل زندگیه توجه کردید ؟
ان شاءالله که منو میبخشید این دو الودگی در برابر خطر جوش شیرین جندین برابر زیر صفره
آقای عزیز من خودم تقریبا 20 ساله کارگر نانوا هستم از نظر من یه جای کار میلنگه هرکی به شما میگه بدون جوش شیرین کار میکنه دروغ میگه
نان بدون جوش خمیرش حد اقل 3 الی 4 ساعت قبل از پخت باید زده باشن که امروزه با این وضع دستمزد پایین هیچ کارگری حاضر نیست انجامش بده
وبه چند دلیل دیگه که شماها اصلا بفکرتون هم نمیرسه در کل کشور بخصوص شهرهای بزرگ نان بدون جوش نیست هرکی هم میگه باید حواستون به خمیر گیرش باشه ببینید کجاش قایم کرده که به خمیر میزنه کویت که بودم اردا رو تو کته خالی میکردن و جوش رو روش میپاشیدن هیچ ماموری هم کیسه جوش رو پیدا نمیکرد
اینا رو نوشتم که به سوادتون نبالید که اگه دکترا هم داشته باشید تجربه بیشتر لازمه تا سواد
واسلام
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۴/۰۹/۱۴ ۰۹:۱۲
صابر آقایی
سایت رسمی شبکه بهداشت و درمان میبد راه اندازی شد.

سایت رسمی شبکه بهداشت و درمان میبد راه اندازی شد و از این پس اخبار شبکه و مرکز بهداشت میبد از طریق این سایت قابل مشاهده خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان میبد، دسترسی به این سایت با ورود به سایت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به نشانی www.ssu.ac.ir و سپس انتخاب گزینه "شبکه های بهداشت و درمان" ، و یا از طریق لینک زیر امکان پذیر خواهد بود :
http://ssu.ac.ir/cms/index.php?id=1387

شایان ذکر است تکمیل این سایت به همت واحد روابط عمومی شبکه بهداشت میبد و با همکاری و نظارت واحدهای IT و روابط عمومی دانشگاه صورت گرفته است.
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۴/۰۹/۱۲ ۰۷:۰۶