Skip to Content

یادداشت

ضرورت آموزش آداب معاشرت به کودکان!


والدين موظف هستند به فرزندان خود آداب معاشرت بياموزند و مواردي را که در ارتباط با ديگران بايد رعايت کنند، ياد دهند.

میبد خبر، به نقل از یزدبانو، سرهنگ محمد حسن باقری فهرجی در یادداشتی با موضوع «آموزش آداب معاشرت به کودکان!» آورده است : 


فرزندان ما سرمايه‌هاي آينده جامعه، کشور، والدين و سرپرستان نسل‌هاي آينده هستند. بايد در پرورش آنها نهايت دقت، حوصله و آگاهي را به کار برد.
والدين موظف هستند به فرزندان خود آداب معاشرت بياموزند و مواردي را که در ارتباط با ديگران بايد رعايت کنند، ياد دهند.

 

به فرزندان خود ياد دهيد در زمان گفت‌‌و‌گو با ديگران و بزرگترهاي خود از مسخره کردن اشتباهات آنها، خنديدن بي‌جا، گفته‌‌هاي غيراخلاقي و...بپرهيزند.

 

همچنين هنگام گفت‌‌ و‌گو با بزرگترها و دوستان از کنجکاوي در جزئيات خصوصي زندگي آنها، خوش‌شانسي يا بداقبالي آنها، داشته‌ها و نداشته‌هاي مالي آنها پرهيز کرده و حد و حدود خود را بدانند.

 

فرزندان ما بايد ياد بگيرند که هرگز شوخي‌هاي بي‌جا و خارج از محدوده سني خود مانند؛ اشاره به ناتواني، مرگ از سر شادي و بي‌خيالي، ميزان درآمد، نوع کار والدين و... نکنند.

 

حال اگر بخواهيم به چند نکته اساسي در زمينه آموزش آداب و معاشرت کودکان به صورت عباراتي کوتاه و ساده‌عنوان کنيم، اينگونه بايد بنويسيم:

- به کودکان خود مجموعه‌اي از کلمات مودبانه هم‌چون: لطفا، اگر ممکن است، بفرماييد، خواهش مي‌کنم، متشکرم و... را ياد دهيد.

 

 

آداب و معاشرت کودکان
- به کودکان ياد دهيد وقتي به کسي معرفي مي‌شوند، رفتارهاي مودبانه‌اي همچون از جا برخاستن، سلام کردن، لبخند بر لب داشتن و دست دادن، تشکر کردن و... داشته باشند.

 

- کودکان بايد ياد بگيرند که اگر کسي به آنها لطف کرد، بايد سپاسگزاري کنند.

 

- حتما،مسووليت‌هاي کوچک به فرزندان خود بدهيد تا در آينده بتوانند مسئوليت‌پذير شوند. مسئوليت‌هايي چون؛ آب دادن به گل‌ها، مرتب کردن اتاق خود، شستن جوراب‌هاي خود، نگهداري از خواهر يا برادر کوچک‌تر، کمک و مشارکت در تميز کردن خانه، پختن غذاهاي ساده، مرتب کردن لباس و ...

 

- فرزندان خود را راحت‌طلب بار نياوريد. همه کار‌هاي او را انجام و نياز‌هاي او را برآورده نسازيد.

 

- عبارت عذر خواهي را حتما به آنها آموزش دهيد. اگر اشتباهي کردند يا باعث زحمت براي کسي شدند، از اين عبارت، معذرت‌خواهي استفاده کنن. اين عبارت يک کلمه کليدي و حلال مشکلات او در زندگي آينده است.

 

- شايسته است با فرزندان خود با ادبيات شايسته صحبت کرده و عفت کلام را رعايت کنيد. همچنين اين عفت کلام را به آنها به صورت مستقيم و غير مستقيم آموزش دهيد. آنها بايد از بيان و شنيدن بعضي کلمات خجالت بکشند. در برخورد با نزديکان، اقوام و دوستان، کودکان بايد ياد بگيرند با احترام با اشخاص رفتار کرده و پاسخ مودبانه به آنها دهند. در عوض گفتن؛ آره، هان، هوم و... ياد دهيد بگويند؛ بله، خير، حتما، خواهش مي‌کنم، متشکرم و...

 

- پاسخ يک کلمه‌اي، بيش از حد صريح است، بهتر است با اضافه کردن چند لغت به لطافت صحبت بيفزايم. اين نکته ظريفي است که بايد والدين به کودکان خود بياموزند.

 

همچنين کودکان بايد ياد بگيرند که مکث کردن ( نه طولاني )‌در حين صحبت کردن خوب است، چرا که باعث فکر کردن قبل از شروع صحبت مي‌شود. آنها نبايد يکسره پرگويي کرده و بدون فکر صحبت کنند.

 

- فرزند‌ان خود را تشويق کنيد ، واضح و شمرده صحبت کنند. آنها بايد کلمات را درست ادا کنند و نبايد بعضي از حروف را حذف کنند. کلمات بايد واضح و مشخص و صحيح ادا شوند. چرا که زير لب سخن گفتن، سريع و بدون فکر صحبت کردن فاقد گيرايي، هوش و ذکاوت بوده و او را زير سوال مي‌برد.

 

در اين آموزش‌ها نکاتي ظريف‌تر از مو نهفته است که والدين محترم بايد با درايت، سياست، مشاوره با افراد حاذق، مطالعه و آگاهي به اين امر مهم بپردازند. فرزندان ما سرمايه‌هاي آينده يک جامعه، يک کشور و سرپرستان نسل‌هاي آينده هستند. بايد در پرورش آنها نهايت دقت، حوصله و آگاهي را به کار برد.

انتهای پیام/ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.