Skip to Content


قداست آب و ضرورت حفاظت از آن


بي شك گذار از خشكسالي در دوران كاستي نزولات آسماني، نيازمند همكاري و همراهي صميمانه «مردم»، «مديران و تصميم گيران»، «مصرف كنندگان عمده» و «خرده مصرف كنندگان يا ساكنان جوامع شهري» كشور مي باشد .

به گزارش خبرنگار میبدخبر: قداست آب و ضرورت حفاظت از آن، با شريعت و مذهب اسلامي ما عجين است، بطوري كه آب همواره به عنوان ماده اي مطهر به شمار آمده است.

آب، همچنين زيربناي سلامتي و حيات انسان شمرده مي شود. با اين حال، هنگامي كه شير آب را در خانه باز مي كنيم و بلافاصله آب سرد، زلال و گوارائي جاري مي شود، كمتر به كمبود اين ماده حيات بخش مي انديشيم. اين در حالي است كه در عصر حاضر درصد بالايي از مردم دنيا از داشتن آب سالم محرومند و روزانه هزاران انسان، به دليل كمبود آب سالم و بهداشتي، در سراسر كره زمين جان مي دهند.

همه ساله با آغاز فصل گرما، ضرورت توجه به محدود بودن آب در كشور ما بيشتر احساس مي شود. ايران، كشوري است كه هميشه با كمبود آب روبرو بوده و نظر به ميزان بارندگي اين منطقه جغرافيايي (كه معادل با يك سوم ميزان بارندگي دنيا است) در آينده نيز با خطر كمبود آب مواجه خواهد بود. همچنين از آنجا كه «كشاورزي» مهمترين فعاليت اقتصادي ما را تشكيل مي دهد، 90 درصد از آب موجود در كشور به مصرف كشاورزي مي رسد كه اين خود استفاده بهينه از آب هاي موجود را الزام آور مي سازد.

در راستاي وضعيت نگران كننده آب كشور و پيشگيري از مواجهه با بحران بي آبي، بايد فرهنگ صرفه جوئي و «امساك در مصرف» به جاي «اسراف در مصرف» در كشور نهادينه شود.

بي شك گذار از خشكسالي در دوران كاستي نزولات آسماني، نيازمند همكاري و همراهي صميمانه          «مردم»، «مديران و تصميم گيران»، «مصرف كنندگان عمده» و «خرده مصرف كنندگان يا ساكنان جوامع شهري» كشور مي باشد .

بعلاوه، نقش «رسانه ها» بويژه صدا و سيما در آموزش و آشناسازي همگاني با مشكلات ناشي از خشكسالي، از اهميت شاياني برخوردار است.

ناگفته پيداست، با توجه به تنوع و تكثري كه در رسانه هاي جمعي وجود داشته و هر يك مخاطبان خاص خود را دارند، موثرترين وسيله در اقناع افكار عمومي رسانه ها هستند و شركت هاي آب و فاضلاب به مدد آنها مي توانند در آموزش همگاني مبني بر «مصرف بهينه از منابع آب»، «جلوگيري از اسراف» و «نهادينه كردن فرهنگ صرفه جوئي» موفق عمل كنند .

با توجه به اينكه ميزان بالايي از نيروي برق كشور، نيروي برقابي است (كه از طريق سدها تامين مي شود) كمبودآب، كمبود برق را نيز به دنبال خواهد داشت و بنابراين پيامدهاي اقتصادي اتلاف آب در حوزه تامين برق نيز اثر گذار خواهد بود. سدسازي در كشوري كه بخش هنگفتي از سيلاب هاي آن ضمن تخريب منابع موجود در منطقه به دريا مي ريزد يا از كشور خارج مي شود و بخشي از آب كشاورزي آن نيز از كشور هاي همسايه تأمين مي شود، حائز اهميت فراوان است .

عبور از بحران كم آبي، عزم ملي و دقت نظر همگاني را مي طلبد. بايد توجه داشت كه مصرف بي رويه آب، به معناي بي توجهي به حقوق ديگران است، اما صرفه جويي هم به معناي كاهش مصارف ضروري نيست، بلكه به مفهوم مصرف متعادل است.

صرفه جويي نه به معناي «خساست» بلكه به مفهوم اصلاح الگوي مصرف و استفاده بهينه و به اندازه نياز است. برداشت بي رويه از منابع آب شيرين در كشوري كه همواره با كمبود آب مواجه بوده و هست، روندي مخاطره آميز به شمار مي آيد و در اين راستا، تفكيك آب آشاميدني از مصارف صنعتي و كشاورزي، مي تواند يكي از راهكارهاي مناسب در كاهش هدر رفتن آب باشد. مورد ديگر صرفه جويي پيشگيري از مصرف بي رويه در دستگاه ها و سازمان هايي است كه هنگام آبياري فضاي سبز خود، از تعهد لازم در قبال صرفه جويي آب غفلت مي ورزند. بر همين اساس، ملاحظه مي شود كه فرهنگ مصرف آب، نيازمند بازنگري جدي تمام مصرف كنندگان در اين زمينه است.

بازديد كولر هاي آبي، تعمير يا تعويض شيرآلات فرسوده، آبياري باغچه با آب غير آشاميدني، استفاده صحيح از ماشين هاي لباسشويي، كاربرد جارو به جاي آب شرب براي تميز كردن فضاي بالكن و حياط، كاربرد تجهيزات و شيرآلات مجهز به چشمي الكترونيك و شيرهاي زمان دار و نشستن با آب شيرين نكاتي ساده و در عين حال با اهميتي به شمار مي آيد كه رعايت آنها تغييرات اساسي در ميزان مصرف آب شرب به دنبال خواهد داشت .

اين در حالي است كه با مصرف بي رويه آب نه تنها بحران كم آبي تشديد مي شود بلكه زمينه توليد فاضلاب بيشتري در كشور فراهم مي شود و در نتيجه مشكلات زيست محيطي و اقتصادي فراواني هم در دفع بهداشتي فاضلاب ها به وجود خواهد آمد.

پس بياييم از همين امروز با ايجاد تغيير در الگوي مصرف از هدر رفتن آب تصفيه شده بپرهيزيم و سرانجام اينكه هر روز از خود بپرسيم كه «امروز چقدر در ميزان مصرف آب صرفه جويي كرده ايم ؟»     




رای شما
میانگین (7 آرا)
The average rating is 4.857142857142857 stars out of 5.


محمد
http://www.zendegionline.ir/inside.php?page=harticles&id=8066
-2 (6 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۴/۹ ۰۹:۴۸
alitaha
اتفاقا مطلب خوبي بود مهم اينه كه شما بهش عمل كني مهم نيست از كجا آورده اگه همه آدم ها مثل شما بودن معلوم نيست وضع آب چه ميشه برو فكرت رو درست كن مرد عمل باش
+4 (10 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۴/۹ ۰۹:۲۷
ر
خیلی معذرت میخوام .. اگر منم متن از اینترنت کپی کنم .. میزارید توی سایت؟


این متن که همش کپی .. پت هست ..
-5 (9 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۴/۵ ۱۳:۲۷