Skip to Content

در نشست شورای هماهنگی آموزش عالی یزد مطرح شد

کاهش شدید جذب دانشجو در دانشگاه‌‏‏های غیردولتی/جلوگیری از توسعه بی‎‎رویه رشته‏‏ های تحصیلات تکمیلی


روسای دانشگاه‎‎های استان یزد با هدف هماهنگ‎‎سازی سیاست‏‏‌ها و برنامه‎‎ها در سطح دانشگاه‎‎ها و موسسات آموزش عالی استان برای توسعه رشته‎‎های دانشگاهی، ارتقای کیفیت دانشگاه‎‎ها و ارتباط دانشگاه‎‎ها با صنعت و جامعه گردهم آمدند.

اولین نشست شورای هماهنگی آموزش عالی استان یزد با هدف هماهنگ‎‎سازی سیاست‏‏‌ها و برنامه‎‎ها در سطح دانشگاه‎‎ها و موسسات آموزش عالی استان برای توسعه رشته‎‎های دانشگاهی، ارتقای کیفیت دانشگاه‎‎ها و ارتباط دانشگاه‎‎ها با صنعت و جامعه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد صالح اولیاء، رییس دانشگاه یزد به عنوان میزبان این نشست با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات هماهنگی بین دانشگاه‏‏های استان، گفت: در حال حاضر چالش‏‏های مشترکی مثل کاهش تقاضا، کیفیت و چالش اقتصاد در آموزش عالی وجود دارد، اما دانشگاه‌های استان یزد با دغدغه بزرگتری مواجه‌اند و آن هم پایین آمدن جایگاه آموزش عالی استان یزد نسبت به سایر استان‎‎هاست و این در حالی است که یکی از محورهای توسعه استان خدمات برتر و آموزش عالی است.

وی با اشاره به این که بعضی از رقابت‎‎هایی که بین مؤسسات آموزش عالی وجود دارد، باعث تشدید نگرانی‏‏ها می‏‏‌شود، گفت: با به وجود آوردن رشته‎‎های موازی در دانشگاه‎‎ها، مشکلات بیشتر خواهد شد و همه متضرر می‌شوند.

اولیاء با اشاره به بحث و تبادل نظر پیرامون مزیت‏‏ها و نقاط ضعف و چالش‎‎های آموزش عالی استان در این جلسات، اظهار کرد: همچنین برای تشکیل کمیته‎‎ای برای برنامه‌ریزی مشترک بین دانشگاه‎‎ها برای توسعه و تاسیس رشته‌‏‏ها باید به توافق برسیم.

رییس دانشگاه یزد همچنین بر برگزاری کمیته‎‎های تخصصی در رابطه با حوزه‎‎های آموزشی، پژوهشی و طرح و برنامه تاکید کرد تا از این طریق معاونان دانشگاه‎‎های مختلف با هم جلساتی تشکیل دهند و امکان زمینه‏‏‌های مشترک همکاری فراهم شود.

وی در مورد طرح آمایش آموزش عالی استان نیز گفت: این بحث مطرح است که توسعه رشته‎‎ها در دانشگاه‎‎ها باید به تصویب شورای آمایش آموزش عالی استان برسد، ولی این موضوع تاکنون اجرایی نشده است و در عین حال اگر استان مصوبه‎‎ای داشته باشد، قطعا شورای گسترش بی‎‎توجه نخواهد بود و از طرف دیگر امکان اعمال نظارت از طریق شورای نظارت استانی وجود خواهد داشت.

اولیاء تاکید کرد: مجموعه آموزش عالی استان می‎‎تواند در بعضی حوزه‌‏‏های دیگر مانند حوزه رفاهی، دانشجویی، خوابگاه‏‏ها، کتابخانه و منابع علمی نیز همکاری خوبی داشته باشد.

وی عنوان کرد: باید در راستای توسعه آموزش عالی استان، مزیت نسبی را در آموزش عالی استان ایجاد کنیم تا یزد قطب دانشگاهی باشد و این بخش مستلزم حمایت مسؤولان استانی است.

 

 

ضرورت توجه بیشتر به مسائل دانش‎‎آموختگان
دکتر محمدعلی وحدت، رییس موسسه آموزش عالی امام جواد(ع) نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر بعضی از دانشگاه‌‏‏ها در حالی که از امکانات پایین و اساتید معمولی برخوردار هستند، ولی متاسفانه با آوردن رشته‏‏‌های مختلف دانشجویان زیادی را پذیرش می‏‏‌کنند و این یک مساله حاد در کشور است.

وی افزود: وظیفه ماست که به عنوان مدیر و برنامه‌‏‏ریز این قبیل مسائل را جدی بگیریم و در حل آن بکوشیم، باید به مسائل علم و دانش و دانش‎‎آموختگان که در حال حاضر کمرنگ شده است، توجه بیشتری کنیم.

 

نظرخواهی شورای گسترش آموزش عالی از استان‎‎ها
دکتر محمدرضا امینی، رییس دانشگاه جامع پیام نور استان یزد هم در این جلسه با تاکید بر این که دانشگاه‎‎ها باید به سمت کیفیت بروند، گفت: مسائل و مشکلات باید از طریق دانشگاه یزد که دانشگاه مادر است به شورای گسترش آموزش عالی منتقل شود.

وی با بیان این که تاسیس دانشگاه‎‎ها باید حساب شده باشد، افزود: اگر وزارت علوم و شورای گسترش آموزش عالی قصد گسترش رشته‌ها و دانشگاه‎‎ها را دارد، باید از نظرات دانشگاه‎‎های استان و مخصوصاً دانشگاه مادر استفاده کند و اگر یک دانشگاهی مجوز یک رشته را دریافت کرد، این رشته برای دانشگاه دیگر اخذ نشود و شورای گسترش باید در خصوص رشته‎‎ها آمایش مؤثری انجام دهد.

امینی با استقبال از پیشنهاد تشکیل کارگروه‌‏‏ها و کمیته‌های تخصصی، اظهار کرد: این گونه جلسات بهتر است به صورت دوره‏‏ای برگزار شود و ما آماده همکاری هستیم.

وی ادامه داد: گروه‎‎های آموزشی دانشگاه‎‎ها باید با هم در ارتباط باشند و تفاهم نامه‎‎ای بین دانشکده ها امضا شود چرا که این مهم می‎‎تواند نتایج خوبی در بر داشته باشد.

امینی همچنین خاطرنشان کرد: این جلسه در جامعه علمی استان بهترین جلسه‌‏‏ای است که نشان‎‎دهنده تفاهم بین روسای دانشگاه‎‎های استان است و به خرد جمعی باید بها داده شود و همچنین گزارش این جلسات نیز باید در رسانه‎‎ها منعکس شود.

 

جلوگیری از توسعه بی‎‎رویه رشته‌‏‏های تحصیلات تکمیلی/ رعایت تعادل بین دانشگاه‎‎ها در تاسیس رشته‎‎ها
دکتر حسین غفوری چرخابی، رییس دانشگاه اردکان نیز در این جلسه پیشنهاد کرد به دلیل این که در چند سال اخیر توسعه آموزش عالی بی‌‏‏رویه بوده است، از این به بعد اخذ مجوز رشته جدید منوط به تایید این شورا و این جلسه باشد.

وی گفت: دانشگاه اردکان سعی کرده است خود مجری اصلی رشته‏‎های میان رشته‌‏‏ای که دارد، باشد تا از موازی‏‏ کاری اجتناب شود.

غفوری چرخابی تاکید کرد: باید از تاسیس رشته‌های موازی جلوگیری کرد و هر دانشگاهی قطب یک رشته باشد.

وی افزود: کسانی که آموزش عالی را در سطح کلان رصد می‏‏‌کنند باید از توسعه بی‌رویه رشته‏‏‌های تحصیلات تکمیلی جلوگیری کنند.

دکتر سید حبیب الله میرغفوری، رییس دانشگاه علم و هنر یزد هم ابراز امیدواری کرد که با برگزاری چنین جلساتی شاهد سامان‏‏دهی در بحث آموزش عالی باشیم.

وی افزود: دانشگاه‏‏‌های آزاد و دولتی در دو سال گذشته افزایش بی‎‎رویه دانشجو داشته‌‏‏اند که نتیجه آن کاهش شدید در جذب دانشجو در دانشگاه‌‏‏های غیردولتی بوده است.

میرغفوری ادامه داد: دانشگاه علم و هنر در مقطع کارشناسی ارشد افت شدید 70 درصدی دانشجو داشته باشد و اگر این روال ادامه پیدا کند، با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

وی با اشاره به این که بعضی از دانشگاه‏‏ها بسیار راحت دانشجو می‎‎پذیرند، گفت: کیفیت و کارآمدی دانشگاه‎‎ها بسیار پایین آمده است و دانش آموختگان بعد از تمام شدن تحصیلاتشان مشکل شغلی دارند و نمی‎‎توانند کار کنند و از طرفی نیروی کار مهارتی کارگر بخش صنعت دچار مشکل است.

رییس دانشگاه علم و هنر یزد افزود: شورای گسترش باید در تاسیس رشته‎‎ها تعادل را بین دانشگاه‎‎های استان‏‏ها برقرار کند و دانشگاه با شورای گسترش رایزنی داشته باشد.

وی همچنین اظهار کرد: باید کمیته مشترکی ایجاد شود و به منظور ماندگاری دانشگاه‌ها تلاش و حمایت کند و در مورد تاسیس رشته‌ها نیز همه مصوبات رعایت شود.

در ادامه این نشست دکتر سید ابوالقاسم طالبی، رییس دانشگاه فنی و حرفه‌‏‏ای یزد، مریم احمدی، معاون مؤسسه آموزش عالی دارالعلم یزد، دکتر عباس کلانتری، رییس دانشگاه آیت‌الله حایری میبد، دکتر ناصر صدرا ابرقویی، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی یزد و دکتر فضل الله رضایی، رییس دانشگاه فرهنگیان یزد نیز نظرات خود را ارائه کردند.

در پایان این نشست نیز مصوب شد که معاونان آموزشی، پژوهشی و مدیران طرح و برنامه، همچنین معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‏‏‌ها با ایجاد کمیته‎‎های مشترکی به بررسی مسایل خود بپردازند. همچنین دانشکده‏‏‌های دانشگاه‎‎ها نیز در جلسات مشابهی مسائلشان را مطرح و برای حل آنها برنامه ریزی کنند.

در این نشست در مورد نام‎‎گذاری این جلسات نیز بحث و تبادل نظر شد که در نتیجه نام شورای هماهنگی آموزش عالی استان مصوب شد و مقرر شد جلسات چرخشی و به صورت ماهیانه در دانشگاه‏‏های مختلف استان برگزار شود.

منبع: یزدرسا

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.